Серед морозяної сніжної зими у Вище професійне училище №24 м. Заставна завітала красуня Осінь. Тематичний виховний захід професійного спрямування організувала та провела майстер в/н Коршівська Ганна Іванівна із навчальною групою №17 з професії «Кухар, кондитер».

    Метою заходу було популяризувати знання про здорове харчування, зокрема страви з овочів, фруктів та їх значення для формування молодого організму.

    Учні охоче декламували вірші, представляли інсценізації, презентували рецепти з різних видів овочів та фруктів.

    Народне прислів’я говорить: „Як листя жовтіє, то поле смутніє”. І справді, з приходом осені наші поля стають смутними, їх ніжно вкриває опале листя, готуючи до зимового сну. А скільки врожаю є зібраного з наших українських земель, адже землі наші є родючі, а люди – працьовиті.

    Особливе значення надавалося виробам із пшеничного борошна, а саме хлібним виробам. Здавна хлібом славна наша Україна. Жодне свято у нас не обходиться без хліба. Чому така глибока йому шана? Бо нелегкий шлях від пшеничного колоска до смачного короваю. З давніх-давен наші земляки знають ціну хліба. Він ніколи не діставався легко. Шматок хліба для бідної людини був дорогоцінним скарбом. Різали хлібину ниткою, щоб не кришилася. От і сьогодні у нас на святі на почесному місці хліб і сіль. Бо поки виростиш хліб, то не раз виступить сіль на спині... А тому, коли приймають хліб, то вклоняються низенько й шанобливо цілують його.

    Кульмінацією заходу стало представлення кулінарної виставки та порівняльна характеристика даних страв та харчування у фаст-фудах.

    Leave a Reply