Згідно наказу по Вищому професійному училищу №24 м. Заставна «Про організацію проведення декади професійної майстерності методичної комісії різнопрофільного циклу» 18 грудня 2017 року, майстром виробничого навчання Поповим Миколою Ігоровичем було проведено демонстраційний урок виробничого навчання у навчальній групі №37, з професії «Кухар, кондитер» на тему: «Розпушувачі. Вироби з дріжджового тіста».

    Для актуалізації опорних знань Микола Ігорович обрав метод мозкового штурму, під час якого учні пригадали, що таке дріжджі, які є види розпушувачів, в ході приготування яких кондитерських виробів вони використовуються. Учні опрацювали епіграф уроку, взяли активну участь у обговоренні вивченого матеріалу. Для практичного показу виробничих процесів та участі у них різних розпушувачів майстер обрав три вироби: кекси, булка-плетенка, пісочне тісто-зірочка.

    В ході показу технологічної послідовності Микола Ігорович коментував кожен етап, відповідав на запитання учнів, акцентував увагу на можливих типових помилках та найшвидших шляхах їх усунення.

    Після поточного інструктажу педагог провів підсумок уроку, оцінив роботу учнів, запропонував перейти до заключного, найсмачнішого етапу – бракеражу готової продукції.

    Leave a Reply