«Найкраща юшка  з риби у Заставні»- такою по-праву побутує думка в одному з мальовничих райцентрів Буковини.Тут уже традиційним стало проведення регіонального фестивалю «Заставнівська юшка», активними учасниками якого щорічно є учні ВПУ № 24 м.Заставна.

            Здавна рибу вживають смаженою і вареною,печеною і тушкованою,фаршированою і копченою... Всі ці тонкощі спеціальної майстерності вивчають учні професії «кухар-кондитер»  училища.Саме тут,на Заставнівщині, живуть неперевершені умільці,які добре знаються на рибних кулінарних шедеврах.

             Недаремно в пісні «Про Заставну» лірично оспівується  «славне місто за ставами»... І в цьому, певно, базується основа всіх основ.

             Із захопленням присутні учасники фестивалю, милувалися матеріалами, що призентували професії,які здобувають в училищі, та справжньою виставкою кулінарних страв з риби,підготовленими учнями ВПУ № 24.

           Найкращі з них «Карасі в заростях» Ковальницької Олени (гр.№7) — майстер виробничого навчання Некрасова О.С., «Морський прилив» Баланюка Івана (гр.№ 27) — майстер виробничого навчання Князь Н.В., «Подарунок рибалці» Яківюк Ірини ( гр.№ 7) -майстер виробничого навчання Помпуш Г.В.

           Особливо високо дегустаторами були оцінені власноруч підготовлені учнями «Юшка по-Заставнівськи» (Княгиницький Олександр –гр.№ 27 , Джамакумов Богдан – гр.№7) та композиційна виставка «Казкова країна підводного царства» (Лазуткіна Ірина – гр.№ 27,Бурса Аліна –гр.№27,Пушкедра Тетяна – гр.27 та Сербін Раїса –гр.№7).

            Як справжній райдужний господар зустрів директор  ВПУ № 24 Гула В.Я. високоповажних гостей фестивалю : голову обласної державної адміністрації Папієва М.М.,голову обласної ради Гайнічеру М.І., заступник директора департаменту освіти і науки молоді та спорту Тарангул Л.М., голову районної державної адміністрації Копчука В.С.,голову районної ради Леваніну М.С.,гостей із сусідньої Румунії, голову міста Цуркана Я.В. ,які  були учасниками регіонального фестивалю.Шановні гості оглянули підготовлені учнями експонати, оцінили високий рівень їх підготовки, професіоналізм в підборі та якості страв

                 За активну участь в проведенні фестивалю та професійну майстерність  учнів та педагогічних працівників колектив ВПУ № 24 нагороджено Дипломом.

               Свято удалося на славу і принесло його учасникам масу задоволення.

    Leave a Reply