З 15 по 19 грудня 2014 року у Вищому професійному училищі №24 м. Заставна було проведено декаду професійної майстерності з професії «Кухар, кондитер».

           15.12.2014 року відбулося відкриття декади виставкою муляжних кондитерських виробів на тему: «Буковинські весільні традиції». Майстром виробничого навчання Помпуш Галиною Василівною та учнями групи №7 було виготовлено муляжі весільних тортів «Наречена», «Сорочка-вишиванка» та «Рушник». Разом з цим було представлено чимало кондитерських виробів із пісочного та дріжджового тіста. Учні презентували свої вироби в поєднанні з народними традиціями весільних символів та обрядів.

         16.12.2014 року майстром виробничого навчання Коршівською Ганною Іванівною було проведено відкритий урок виробничого навчання на тему: «Технологія приготування пісочного тіста та виробів з нього». При проведенні уроку було використано бригадний метод та ігрову форму, а також яскраву  мультимедійну презентацію.

         16.12.2014 року у приміщенні актового залу училища було проведено виховний захід «Ой, Андрію, даруй нам надію», який був підготовлений викладачем спецпредметів та класним керівником Бігун Анною Дмитрівною. В ході його проведення усіх присутніх було ознайомлено із українськими традиціями та обрядами проведення Андріївських вечорниць. На вечорі прозвучали народні пісні: «Варенички», «Вечорниці – чари вечорові», «Ти ж мене підманула», «Із сиром пироги», «А мій милий вареничків хоче», «А ми бажаєм вам добра» у виконанні учнів навчальних груп №17, 27 та 37. Було відтворено обряди ворожінь, приготування вареників та калити. На заході були присутні батьки учнів училища, які із задоволенням спостерігали за дійством і були вражені творчими талантами своїх дітей.

         17.12.2014 року майстром виробничого навчання Нєкрасовою Оксаною Степанівною та учнями групи №37 було проведено виховний захід «Свято української кухні». Учні розповіли та продемонстрували технологію приготування найпопулярніших українських страв, ознайомили усіх присутніх з історією та секретами приготування борщу, вареників, узвару, риби та голубців.

    На заході прозвучали пісні «Жду, чекаю» у виконанні Пентелейчук Корнелії, «Україна» — Тануляк Христини, «Родина» -  Жалоби Оксани; гумореска «Вареники» — Козьми Юрія.

    Захід був насичений конкурсами по професії, яскравою мультимедійною презентацією.

          18.12.2014 року у вестибюлі училища було продемонстровано підготовлені стінні газети учнями навчальних груп презентованої професії. Поряд з цим було представлено конкурс-виставку продукції під девізом «Картопля – королева столу». Даний захід провела майстер виробничого навчання Князь Ніна Василівна з учнями групи №27.

     Майбутні кухарі презентували страви, виготовлені з картоплі, які своїми смаковими якостями та естетичним оформленням приємно вразили усіх присутніх.

    У виступах прозвучало багато цікавої інформації про цінність картоплі, її лікувальні та дієтичні властивості, чільне місце у харчовому раціоні населення.

             Проведення Тижня професійної майстерності справило приємне враження на всіх, хто мав змогу прийняти в ньому участь, ще раз засвідчило професіоналізм в діяльності викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Кухар, кондитер», довело  належну професійну підготовку майбутніх спеціалістів.

    Leave a Reply