22 грудня 2017 року у Вищому професійному училищі завершено декаду професійної майстерності методичної комісії різнопрофільного циклу. У фіналі декади навчальна група №7 з професії «Кухар, кондитер», на чолі з майстром виробничого навчання Помпуш Галиною Василівною влаштувала справжнє свято кондитерського мистецтва. Учні представили сервірування до чаю із різних кондитерських виробів: торти бісквітні та пісочні, різні види печива, пудинги в асортименті, тістечка з різноманітними начинками. Знайомили всіх присутніх з правилами подавання, секретами досягнення смакової гармонії, а також різними видами заварювання чаю з високоякісних сортів.

    Традиції чайної церемонії беруть свій початок на батьківщині чайного виробництва, у далекому Китаї та на Цейлоні. Про це у своїх повідомленнях розказали учні групи, представили вірші, гуморески присвячені традиціям вживання чаю. Окремою частиною було виділено традиції вживання чаю англійцями та представлено ласощі, кондитерські вироби, які до них подаються. В Україні чайні традиції порівняно молоді, але уже дуже різноманітні і про це розказали учні, які готували окремий проект: «Чайна церемонія України». Свято завершилось  веселим частуванням усіх охо чих.

    Leave a Reply